Προσπαθούν να κρύψουν κάτι για το εργατικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό;

Από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών θα διερευνηθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας στη γραμμή του ΗΣΑΠ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 41χρονος εργοδηγός της ΣΤΑΣΥ.

Η σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής βγάζει στην επιφάνεια το νομικό κενό και την έλλειψη κάποιου φορέα αρμόδιου για τη τη διερεύνηση παρόμοιων περιστατικών στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς, στο σιδηρόδρομο αλλά και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή του πορίσματος, έχουν αρχίσει να «εκτοξεύονται» κατηγορίες σχετικά με τις ευθύνες της τραγωδίας. Σε δημοσίευμά της την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα Real News έκανε λόγο για «σοβαρές παραλείψεις του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Νίκου Χαιρέτα», μεταφέροντας καταγγελίες εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, «μετά την πρόσκρουση του μηχανήματος με τον συρμό, η διοίκηση δεν κάλεσε την Αστυνομία, ως όφειλε, ενώ απομάκρυνε γρήγορα το μηχάνημα λείανσης, το οποίο φυλάσσεται σε σημείο άγνωστο στους εργαζομένους, χωρίς επίσης κανείς να γνωρίζει αν φυλάσσεται για να αποφευχθεί ενδεχόμενη παραποίηση στοιχείων.»

Πηγή και πλήρες άρθρο: athenstransport.com



 


Σχόλια

Δείτε επίσης:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν εννοούν να επισκευάσουν τους τοίχους στο χώρο με τις αποβάθρες στο σταθμό ηλεκτρικού στην Ομόνοια που εξακολουθεί να μοιάζει σαν χαλασμένη τουαλέτα παρακμιακού μπαρ στην άγρια Δύση... γράψατε στο Twitter

Τι γίνεται με τους χαλασμένους ανελκυστήρες σε σταθμούς;

Νίκος Χαιρέτας: Η παρακμή του μετρό και της ΣΤΑΣΥ επιταχύνθηκε επί ηγεσίας του;